шаблоны joomla

visitsoller.com Tren de Sóller Grup el gas Espléndido HOTEL "SA NOSTRA" Caixa de Balears Olis Sóller
Aqualia Fidok Centro de Salud Grup Serra SoftLine Tunel de Sóller Air Europa

Comunicat de premsa: Renúncia a la Lliga Femenina

La Junta Directiva del Joventut Mariana comunica la seva decisió de no formalitzar la inscripció del primer equip femení del Club a la competició de Lliga Femenina per a la temporada 2012/2013.

L’actuació dels gestors polítics responsables de l’esport dins el Govern Balear i de la Fundació Illesport, des del mes de maig de 2011 fins avui, ens han conduit a una situació de bloqueig que no ens permet fer front als requisits econòmics establerts per la Federació Espanyola de Bàsquet, independentment de la consecució o no dels suports econòmics suficients per cobrir un pressupost mínim per a prendre part en la competició que esportivament ens mereixem, i que ens obliga a posar el punt i final a deu temporades consecutives dins l’elit del bàsquet femení espanyol, sis a Lliga Femenina-2 i quatre a Lliga Femenina, representant el nostre poble, Sóller, la nostra illa, Mallorca, i la nostra comunitat, les Illes Balears.

A mode d’aclariment, les actuacions que consideram que ens han perjudicat de manera definitiva són les següents:

  • La signatura el dia 19 de maig de 2011 d’un contracte de patrocini amb la Fundació Illesport per a la temporada 2011-2012 en el que, sense que cap dels clubs signants fos informat, es va incloure una clàusula que podia invalidar-lo i deixar-lo sense efecte. Les paraules de l’aleshores Delegat de la Presidència per a l’Esport, el Sr. Diego González, fent referència a que es permetria als clubs funcionar amb normalitat i afrontar amb seguretat la següent temporada contribuïren a fer encara més gros l’engany.
  • L’anul·lació d’aquest conveni de patrocini per part del Govern Balear dins el mes de novembre de 2011, amb la competició iniciada, amb contractes en vigor i amb nombrosos compromisos adquirits per part del nostre Club.
  • Incompliment de la data de pagament de les quantitats signades per a la temporada 2010-2011 per part de la Fundació Illesport, fent que l’entitat bancària on acudírem amb la corresponent presa de raó per tal de poder disposar d’elles començàs a aplicar-nos uns interessos propers al 25%.
  • L’anunci de les noves quantitats concedides per la Fundació Illesport als clubs per a la temporada 2011-2012 dins el mes de gener, gairebé quan la temporada es troba en el seu equador, signant el conveni setmanes després de que l’equip acabàs la competició.

Tot i que la legalitat d’aquestes actuacions està fora de dubte, tant el moment de prendre les decisions com les formes de fer-ho sí que ens permeten dubtar de que el futur dels esportistes i de les entitats esportives de les Illes Balears sigui una preocupació dels actuals gestors polítics en matèria d’esports, i una prova més d’aquesta afirmació és que a dia d’avui encara no s’hagin pronunciat sobre les ajudes per a la temporada 2012-2013, ni tan sols per dir si n’hi hauria o no.

No podem tampoc deixar de referir-nos a la incapacitat per part de l’Ajuntament de Sóller de resoldre el deute que, en nom del patrocinador de la temporada 2007-2008, COP Crespí, assumí amb el nostre club l’any 2008, el qual a dia d’avui ascendeix a 90.000 € i que fins ara hem hagut de suportar amb una pòlissa de crèdit que, any rere any, ens ha generat unes despeses addicionals en concepte d’interessos a l’espera de trobar una solució que s’està eternitzant.

No pretenem posar en dubte la voluntat de resoldre aquest assumpte per part dels diferents polítics que han governat a Sóller des de llavors, a qui agraïm la seva col·laboració en la mesura de les seves possibilitats, però la realitat és que aquest deute encara existeix i qui l’està suportant és el Joventut Mariana.

Per evitar raonaments demagògics que es puguin fer al voltant d’aquest comunicat, reiteram que el problema no és la retallada en sí, sinó el moment en què es va aplicar, doncs d’haver-se fet en el moment adequat, potser aquesta renúncia s’hauria produït l’estiu passat o potser ara estaríem anunciant la continuïtat a la categoria.

A partir d’ara, aquesta Junta Directiva continuarà treballant pel Club com ha fet fins ara, fent feina pels equips que representaran el Joventut Mariana a la pròxima temporada, sigui en la categoria que sigui, mentre que la comissió fins ara encarregada de gestionar l’equip de Lliga Femenina s’entregarà a la tasca d’eliminar el deute, essent el primer compromís l’execució de l’aval dipositat a la Federació Espanyola aquesta passada temporada.

No volem acabar aquest comunicat sense donar les gràcies a totes i cadascuna de les persones que han fet possible aquests deu anys dins l’elit, a les institucions que ens han ajudat en cada moment, a les empreses que ens han acompanyat durant aquests anys, als aficionats que ens han donat suport en tot moment, als tècnics i jugadores que han format part d’aquest projecte, als mitjans de comunicació que ens han dedicat una part, per petita que fos, del seu espai... En resum, a tots aquells que durant aquests deu anys han cregut en nosaltres, MOLTES GRÀCIES.

La Junta Directiva

Share/Save/Bookmark
Arxius adjunts:
Descarrega aquest arxiu (nota20120619.pdf)nota20120619.pdf[Comunicat de premsa: Renúncia a la Lliga Femenina]184 Kb